Din klinik i Uppsala för skönhet & välmående

Hud

Belkyra

Belkyra minskar dubbelhaka utan kirurgi.

Vid rätt förutsättningar är det ett effektivt och enkelt sätt att minska dubbelhaka. Fettdepåer som sitter centralt på halsen kan behandlas men inte fett som sitter på sidan av halsen eftersom det kan ge skador på viktiga kärl och nerver. Precis som med andra av läkemedelsverket godkända läkemedel är det säkert att använda förutsatt att det används på rätt sätt. Konsultation och behandling görs vid ett och samma tillfälle. Upp till tre behandlingar kan krävas.

Om Belkyra

Operationstid:

30 min

Tid på kliniken:

ca 45 min

Åter till arbetet:

Direkt

Ingår:

Belkyrabehandling av dubbelhaka

Viktiga förberedelser

Var ren i ansiktet och på halsen när du kommer. Ha gärna fuktkräm, men makeup ökar risken för infektioner och skall därför undvikas.

Konsultationen

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:      
Vilket/vilka områden av ansiktet/halsen vill du förändra?
Är du öppen för andra behandlingar av dubbelhaka som kan vara mer lämpliga utifrån dina förutsättningar?
Vid konsultationen kan du få rådet att avstå Belkyrabehandling, eftersom det inte är effektivt för alla. Du kommer i så fall att få information om vilken annan behandling som skulle vara bäst för dig

Under konsultationen görs undersökning, förtydligande av dina önskemål och dina förutsättningar och du fotodokumenteras.      
     
Fotodokumentationen är nödvändig som journalhandling. Din sekretess är mycket viktigt för oss. Vi följer hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar om sekretess liksom GDPR-lagstiftningen mycket noggrant. Dina bilder ligger säkert lagrade i vårt journalsystem. Bilder som kan ses på webben, i sociala medier eller på föreläsningar har kunden i fråga gett oss sitt skriftliga tillstånd att visa.
     
Behandlingen kan göra direkt vid konsultationen men du kan också boka en tid för behandling senare.

Behandlingen

Läkemedlet injiceras i fettväven. Det innebär att du får ca 20-30 stick på cirka två minuter. Någon minut efter sticken kommer en dov ganska stark smärta. Denna klingar av på ungefär 15 minuter och du får kyla på området för att lindra besvären. Du kan gå till jobbet direkt efter behandlingen.

Efter behandlingen

Det sker en successiv nedbrytning av fettcellerna i det behandlade området som kroppen transporterar bort via urinen. Det uppstår en svullnad i området som är tydlig första veckan, men som klingar av. Efter en vecka ser de flesta en förbättring och slutresultatet ser du efter 3 månader. Du kan också få blåmärken som tar ungefär två veckor att försvinna. Gör därför inte behandling senare än två veckor innan en viktig social händelse.

Du kan sminka dig igen 6 timmar efter behandlingen och leva som vanligt, dvs. träna, bada och duscha.

En del behöver upprepa behandlingen ytterligare 1-2 gånger innan de tycker att fettdepån krympt till önskad storlek.

Vi finns här för dig

018-410 81 08PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9AY2Fyb3ZpdmEuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BjYXJvdml2YS5zZTwvYT4=