Din klinik i Uppsala för skönhet & välmående

Hud

Filler

Filler föryngrar och förbättrar dina ansiktsdrag.

Fillerbehandling är ett sätt att återfå volym, förstärka drag och forma områden i ansiktet. Filler består av hyaluronsyra som är ett kroppseget ämne som har modifierats för att inte brytas lika fort som det normalt gör. En successiv nedbrytning av filler sker alltid så behandling en gång per år behövs för att behålla resultat.

Behandlingen brukar inledas med en uppbyggnadsfas. Större behandlingar kan enkelt göras vid ett och samma tillfälle. Underhållsbehandling med enstaka ml årligen behövs för att bevara resultatet. Om du vill dela upp kostanden i uppbyggnadsfasen eller om du inte vill ha en så tydlig förändring kan du komma på mindre behandlingar en gång i månaden tills du uppnått önskat resultat. Därefter övergår du till underhållsbehandling med små mängder en gång per år. 

På Carovivakliniken har vi lång erfarenhet som utbildare av andra behandlare. Vi använder bara de mest väldokumenterade och testade fillerprodukterna från företag där forskning bedrivs.

Om Filler

Operationstid:

20 min

Tid på kliniken:

ca 45 min

Åter till arbetet:

Direkt

Ingår:

Konsultation samt behandling

Viktiga förberedelser

Var ren i ansiktet när du kommer. Ha gärna fuktkräm, men makeup ökar risken för infektioner och skall därför inte användas. Om du tidigare fått permanent filler är det viktigt att du talar om detta, eftersom inflammationer och infektioner kan blossa upp vid en ny behandling.

Konsultationen

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:      
Vilket/vilka områden i ansiktet vill du förändra?
Vad i ansiktet vill du förändra? Filler kan inte förändra allt.
Vilka fillerbehandlingar har du tidigare genomgått? Ta reda på namnen på dessa.
Rynkbehandling kan göras samtidigt. Andra behandlingar kräver ytterligare besök.

Under konsultationen görs undersökning, förtydligande av dina önskemål och dina förutsättningar och du fotodokumenteras.      
     
Fotodokumentationen är nödvändig som journalhandling. Din sekretess är mycket viktigt för oss. Vi följer hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar om sekretess liksom GDPR-lagstiftningen mycket noggrant. Dina bilder ligger säkert lagrade i vårt journalsystem. Bilder som kan ses på webben, i sociala medier eller på föreläsningar har kunden i fråga gett oss sitt skriftliga tillstånd att visa.
     
När undersökningen är klar går vi tillsammans igenom dina bilder och du får ett förslag på behandlingsstrategi. Dina behandlingsområden rangordnas från viktigast till minst viktigt.

Behandlingen

Vanliga områden som behandlas är:
Läppar – förstora, forma, förbättra balansen mellan över och underläpp
Läpplinjen – markera gränsen för det läppröda
Okben/kindben – markera/förstärka/förstora/lyfta
Tear trough – gränsen mellan nedre ögonlock och kind där en fåra tilltar med åren
Käklinjen – markera käklinjen och göra den rakare
Tinningar – återfå volym
Ögonbryn – markera och lyfta
Kring ögat – minska knotighet kring ögat
Näsan – göra näsryggen rakare, minska asymmetrier, förbättra formen

Smärtan du känner är jämförbar med myggbett. Det behövs mellan 3-5 nålstick för att behandla ett område. Fillerprodukterna innehåller också lokalbedövning vilket gör att du inte känner så mycket efter de första sticken. När du går hem känns det lite som att du varit hos tandläkaren.

Efter behandlingen

6 timmar efter behandlingen kan du leva som vanligt, dvs. träna, bada och sminka dig om du vill.
Du kan få blåmärken, de försvinner efter ungefär två veckor. Gör därför inte behandling senare än två veckor innan en viktig social händelse.
Fillerbehandling görs inte under graviditet och amning.

Vi finns här för dig

018-410 81 08PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9AY2Fyb3ZpdmEuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BjYXJvdml2YS5zZTwvYT4=