Din klinik i Uppsala för skönhet & välmående

Hud

Hyalase

Hyalase bryter ned hyaluronsyrafiller.

Om du drabbats av inkapsling av filler, har knölar eller vill minska volymen av din filler går det ofta att behandla med Hyalase. Det är viktigt att du vet vilken fillerprodukt du tidigare fått. Injektion av hyalase är i vissa fall olämplig, tex om du tidigare fått permanent filler kan inflammationer och infektioner blossa upp.

Du kan behöva genomgå mer än en hyalasebehandling för att uppnå önskat resultat. Fillerbehandling med önskad volym kan sedan göras. När injektion med hyalase är lämplig görs detta i samband med din konsultation.

Om Hyalase

Operationstid:

20-30 min

Tid på kliniken:

ca 45 min

Åter till arbetet:

Direkt

Ingår:

Konsultation samt behandling

Viktiga förberedelser

Var ren i ansiktet när du kommer. Ha gärna fuktkräm, men makeup ökar risken för infektioner och skall därför inte användas.

Konsultationen

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:      
Vad vill du ha hjälp med?
Vilka fillerprodukter har du tidigare behandlats med?
Har du någon gång fått permanent filler?
Vilka områden har du tidigare fillerbehandlat?
Vill du fillerbehandla dig igen?

Under konsultationen görs undersökning, förtydligande av dina önskemål och dina förutsättningar och du fotodokumenteras.      
     
Fotodokumentationen är nödvändig som journalhandling. Din sekretess är mycket viktigt för oss. Vi följer hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar om sekretess liksom GDPR-lagstiftningen mycket noggrant. Dina bilder ligger säkert lagrade i vårt journalsystem. Bilder som kan ses på webben, i sociala medier eller på föreläsningar har kunden i fråga gett oss sitt skriftliga tillstånd att visa.
     
När undersökningen är klar går vi tillsammans igenom dina bilder och gör en behandlingsplan som påbörjas direkt.

Behandlingen

Hyalase injiceras i de områden där tidigare injicerad filler skall brytas ned. Ofta kan behandlaren känna direkt med fingrarna att fillern smälter och mjukas upp. Enzymet fortsätter sedan att verka ytterligare något dygn. Det är inte säkert att all filler bryts ned efter ett injektionstillfälle, utan du kan behöva upprepade behandlingar. Det är alltid mer exakt när man lägger till än när man tar bort filler eftersom effekt och spridning av enzymet inte är lika förutsägbar.

I regel upplever man en relativ tomhet efter behandlingen som man önskar åtgärda. Detta görs då tidigast efter två veckor när svullnad och blåmärken klingat av.

Effekten är lokal och ger ingen kroppslig påverkan i övrigt. Vi använder inte bedövning vid hyalasebehandling eftersom nålen är mycket tunn. Smärtan du känner är jämförbar med myggbett. Det behövs mellan 3-5 nålstick för att behandla ett område.

Du får antibiotika i några dagar efter behandlingen.

Viktigt att känna till

6 timmar efter behandlingen kan du leva som vanligt, dvs. träna, bada och sminka dig om du vill.
Du kan få blåmärken. Blåmärken tar ofta två veckor på sig att försvinna. Gör därför inte behandling senare än två veckor innan en viktig social händelse.

Om du vill fördjupa dig kring hur fillers fungerar kan du läsa om detta på läkemedelsverkets hemsida: 
https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/Vad-ar-ett-lakemedel/Information-om-botulinumtoxin-och-fillers/

Vi finns här för dig

018-410 81 08PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9AY2Fyb3ZpdmEuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BjYXJvdml2YS5zZTwvYT4=