Din klinik i Uppsala för skönhet & välmående

Hud

Rynkbehandling

Det enklaste sättet att minska rynkor.

Ett läkemedel som försvagar muskler injiceras mycket exakt i valda delar av vissa ansiktsmuskler för att minska överdriven mimik, minska rynkor och för att föryngra ansiktet.  Precis som med andra av läkemedelsverket godkända läkemedel är det säkert att använda - förutsatt att det används på rätt sätt. Konsultation och behandling görs vid ett och samma tillfälle.

Om Rynkbehandling

Operationstid:

20 min

Tid på kliniken:

ca 45 min

Åter till arbetet:

Direkt

Ingår:

Konsultation samt behandling

Pris:

Från 3500 kr

Viktiga förberedelser

Var ren i ansiktet när du kommer. Ha gärna fuktkräm, men makeup ökar risken för infektioner och skall därför inte användas.

Konsultationen

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:      
Vilket/vilka områden i ansiktet vill du förändra?
Vad i ansiktet vill du förändra?
Fillerbehandling kan göras samtidigt. Andra behandlingar kräver ytterligare besök.

Vi finns på Dag Hammarskjölds Väg 11. Buss nr. 11 från Uppsala Centralstation går var 20:e minut. Bussturen tar 10 minuter och det tar två minuter att gå till oss från hållplatsen. Vill du promenera från centralstationen tar det ca 15 minuter. Åker du bil kostar det 20 kr/dygn att parkera. I receptionen anmäler du dig och betalar. Konsultationen börjar med att du fyller i en hälsodeklaration vilket tar ca 10 minuter. Vi tar noggrann hänsyn till det du angivit i din hälsodeklaration. Medicinsk säkerhet går före allt på  Carovivakliniken.

Under konsultationen görs undersökning,  förtydligande av dina önskemål och dina förutsättningar och du fotodokumenteras.

Fotodokumentationen är nödvändig som journalhandling. Din sekretess är mycket viktigt för oss. Vi följer hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar om sekretess liksom GDPR-lagstiftningen mycket noggrant. Dina bilder ligger säkert lagrade i vårt journalsystem. Bilder som kan ses på webben, i sociala medier eller på föreläsningar har kunden i fråga gett oss sitt skriftliga tillstånd att visa.

När undersökningen är klar görs behandlingen direkt. Vi använder inte bedövning vid behandling eftersom det ger svullnad och en felaktig bild av ansiktsestetiken. Smärtan du känner är jämförbar med myggbett. Det behövs mellan 3-5 nålstick för att behandla ett område.

Ansiktsbehandling

Behandlingen delas in i områden som motsvarar olika muskelgrupper. De vanligaste områdena i ansiktet som behandlas är: 

Glabella – minskar rynkor mellan ögonbrynen
Laterala ögonvrån – minskar kråksparkar vid sidan om ögonen
Frontalis – gör pannan slät men ögonbrynen sjunker något
Ögonbrynen – höjer viloläget på yttre hälften av ögonbrynen  
Nedre ögonlocken – minskar muskelaktivitet i de nedre ögonlocken
Bunny lines – minska mimiska rynkor på näsan
Depressor Anguli Oris – lindrar sura mungipor
Platysmaband – minskar spända strängar i halsmuskulaturen

Efter behandlingen

Effekten är lokal, exakt och ger ingen kroppslig påverkan i övrigt. Det dröjer ungefär en vecka tills full muskelavslappnande effekt uppnås. Effekten är sedan avklingande och en ny behandling efter 3 månader behövs för att bibehålla resultatet. 

6 timmar efter behandlingen kan du leva som vanligt, dvs. träna, bada och sminka dig om du vill.
Du kan få blåmärken. Blåmärken tar ofta två veckor på sig att försvinna. Gör därför inte behandling senare än två veckor innan en viktig social händelse.

Behandlingen görs inte under graviditet och amning.

Vi finns här för dig

018-410 81 08PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9AY2Fyb3ZpdmEuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BjYXJvdml2YS5zZTwvYT4=