Din klinik i Uppsala för skönhet & välmående

Hud

Skinbooster

Skinboosters ger huden fukt, lyster och spänst.

Skinboosters är ett bra komplement till kirurgiska behandlingar, filler och rynkbehandling. Vanliga behandlingsområden är ansikte, handryggar och dekolletage.

Det bästa sättet att få resultat med skinboosters är att göra behandlingskurer med tre behandlingar ungefär tre veckor mellan varje behandling. Volite skinbooster däremot har egenskaper som gör att behandlingen kan ges vid ett tillfälle och sedan bör upprepas ungefär var 6:e månad. 

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som har modifierats för att inte brytas lika fort som det normalt gör.  Hyaluronsyran binder fukt och efter behandlingen har du en reservoar som återfuktar huden underifrån. En successiv nedbrytning sker och det är lämpligt att förnya behandlingen var 6:e månad.

På Carovivakliniken har vi lång erfarenhet som utbildare av andra behandlare. Vi använder bara de mest väldokumenterade och testade fillerprodukterna från företag där forskning bedrivs. Behandlingen sker direkt i samband med konsultationen.

Om Skinbooster

Operationstid:

20 min

Tid på kliniken:

ca 45 min

Åter till arbetet:

Direkt

Ingår:

Konsultation samt behandling

Viktiga förberedelser

Var ren i ansiktet när du kommer. Ha gärna fuktkräm, men makeup ökar risken för infektioner och skall därför inte användas.

Konsultationen

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:      
Vilket/vilka områden vill du behandla?
Vill du samtidigt göra behandling med filler och botox?
Vilka hudbehandlingar har du tidigare genomgått? Hur fungerade de för dig?

Under konsultationen görs undersökning, förtydligande av dina önskemål och dina förutsättningar och du fotodokumenteras.      
     
Fotodokumentationen är nödvändig som journalhandling. Din sekretess är mycket viktigt för oss. Vi följer hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar om sekretess liksom GDPR-lagstiftningen mycket noggrant. Dina bilder ligger säkert lagrade i vårt journalsystem. Bilder som kan ses på webben, i sociala medier eller på föreläsningar har kunden i fråga gett oss sitt skriftliga tillstånd att visa.

Behandlingen

Behandlingen görs i samband med konsultationen. Behandlingen kan också göras i samband med kirurgi för din bekvämlighet.

Vi använder inte bedövning vid behandling med skinbooster. Smärtan du känner är jämförbar med myggbett. Det behövs ca 50 nålstick för att behandla hela ansiktet

Efter behandlingen

Effekten kommer gradvis under några veckor genom att fukt binds under huden och gör huden friskare och mer spänstig. Effekten är lokal och ger ingen kroppslig påverkan i övrigt. Effekten avtar sakta under ca 6 månader.

6 timmar efter behandlingen kan du leva som vanligt, dvs. träna, bada och sminka dig om du vill.
Du kan få blåmärken. Blåmärken tar ofta två veckor på sig att försvinna. Gör därför inte behandling senare än två veckor innan en viktig social händelse.

Skinboosters görs inte under graviditet och amning.

Vi finns här för dig

018-410 81 08PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9AY2Fyb3ZpdmEuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BjYXJvdml2YS5zZTwvYT4=