Din klinik i Uppsala för skönhet & välmående

Hud

Svettbehandling

Svettbehandlingen som slår allt.

Överdriven svettning, hyperhidros, i armhålor kan enkelt behandlas med ett läkemedel som injiceras i svettkörtlarna under huden och kraftfullt hämmar aktiviteten. Precis som med andra av läkemedelsverket godkända läkemedel är det säkert att använda förutsatt att det används på rätt sätt.

Konsultation och behandling görs vid ett och samma tillfälle.

Om Svettbehandling

Operationstid:

20-30 min

Tid på kliniken:

ca 45 min

Åter till arbetet:

Direkt

Ingår:

Konsultation samt behandling

Viktiga förberedelser

Var ren när du kommer. Använd inte deodorant eller andra produkter i behandlingsområdet det ökar risken för infektioner. Är det armhålorna du vill behandla underlättar det behandling om du rakat dig där.

Konsultationen

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:      
Vilket/vilka områden vill du behandla?
I vilken omfattning svettas du – Kan du ha samma skjorta hela dagen eller byter du skjorta flera gånger per dag?
Har du behandlats för svettningar tidigare? Hur har det fungerat?

Under konsultationen går vi igenom svaren på frågorna ovan och går igenom viktiga delar av din sjukhistoria. Efter undersökning, förtydligande av dina önskemål och förutsättningar           
görs behandlingen direkt.

Behandlingen

Det är vanligast att behandla armhålorna men även behandlingar av händer, fötter och ryggen fungerar bra.

Vi använder inte bedövning vid behandling av armhålan. Smärtan du känner är jämförbar med myggbett. Det behövs mellan 20-30 nålstick per område som behandlas. Vid behandling av händer och fötter används bedövning, då får du då sitta 45 min med bedövningskräm före behandlingen.

Efter behandlingen

Effekten är lokal, exakt och ger ingen kroppslig påverkan i övrigt. Det dröjer drygt en vecka tills full svettningshämmande effekt uppnås. Effekten är sedan avklingande och de flesta gör en ny behandling efter 4-6 månader. 

6 timmar efter behandlingen kan du leva som vanligt, dvs. träna, bada och sminka dig om du vill. Du kan få blåmärken, de försvinner efter ungefär två veckor. Gör därför inte behandling senare än två veckor innan en viktig social händelse.

Behandlingen görs inte under graviditet och amning.

Vi finns här för dig

018-410 81 08PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9AY2Fyb3ZpdmEuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BjYXJvdml2YS5zZTwvYT4=