Din klinik i Uppsala för skönhet & välmående

Ansikte

Trådlyft

Trådlyft - ansiktslyft utan kirurgi.

Trådlyft innebär att man genom stickhål för in kirurgiska trådar med små taggar på, precis under huden. Huden fästs i taggarna som därmed lyfter huden i ansiktet, pannan eller halsen – ett facelift utan ärr. Samtidigt läggs ett stort antal tunna kirurgiska trådar utan taggar in under huden i ett rutmönster. Detta stabiliserar ospänstig hud och det mekaniska trycket runt trådarna gör att kroppen producerar mer kollagen i området så att hudens spänst förbättras. Eftersom inget hudöverskott avlägsnas är lyfteffekten begränsad.

Estetiskt är det ofta bäst att göra en helhetsföryngring av ansiktet och halsregionen, för om man påverkar ett område påverkas i viss mån även andra områden. Trådlyft ger bättre resultat i kombination med fillerbehandling eller med fettransplantation.

Om Trådlyft

Operationstid:

30 min i lokalbedövning

Tid på kliniken:

Några timmar

Åter till arbetet:

1-2 dagar

Ingår:

Operation med trådlyft, lokalbedövning

Placering av snitten

Finessen med trådlyft är att du inte får några synliga ärr i huden.

Konsultationen

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:       
Vilket/vilka områden i ansiktet vill du förändra? Käklinjen, mungiporna, kindbenen, området kring ögonen, ögonbrynens höjd, pannan?   
Vill du ta bort hudöverskott, fylla ut insjunken vävnad, sträcka ospänstig hud, göra hudförbättrande behandling?      
Hur viktig är förbättring av halsen?     
Hur känner du kring ärr?    
 
Under konsultationen görs undersökning, förtydligande av dina önskemål och dina förutsättningar och du fotodokumenteras.       
      
Fotodokumentationen är nödvändig som journalhandling. Din sekretess är mycket viktigt för oss. Vi följer hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar om sekretess liksom GDPR-lagstiftningen mycket noggrant. Dina bilder ligger säkert lagrade i vårt journalsystem. Bilder som kan ses på webben, i sociala medier eller på föreläsningar har kunden i fråga gett oss sitt skriftliga tillstånd att visa.
      
När undersökningen är klar går vi tillsammans igenom dina bilder för att förtydliga de mål vi sätter upp.  Konsultationen avslutas med att du får en exakt prisuppgift utifrån önskemål och individuella förutsättningar. Om du vill kan du boka en behandlingstid direkt och vill du delbetala din behandling hjälper vi dig med en ansökan. Några dagar efter din konsultation kontaktar vi dig för en uppföljning. Trådlyft kan med fördel kombineras med fillerbehandling, meddela om du önskar det när du bokar behandlingstid.

Efter behandlingen

Använd inte make up eller hudkräm förrän tidigast 6 timmar efter behandlingen. Därefter kan du leva som vanligt. Svullnad och blåmärken kan uppstå, men de allra flesta går direkt tillbaka till jobbet. Om du har något mycket viktigt event som t.ex. bröllop är det lämpligt att göra behandlingen åtminstone 2 veckor innan.

Resultat

Du ser resultat omedelbart och slutresultatet efter ca två veckor. Effekten håller i ungefär ett år. Behandlingen kan upprepas en gång om året och den påverkar inte dina förutsättningar för ett riktigt facelift senare i livet.

Vi gör ingen slutkontroll efter trådlyft. Du får en garanterad effekt som klingar av under ca ett års tid. Önskar du större effekt än trådlyftet givit krävs kirurgiska metoder, därför är konsultationen före trådlyft mycket viktig.

Vi finns här för dig

018-410 81 08PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9AY2Fyb3ZpdmEuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BjYXJvdml2YS5zZTwvYT4=